неделя, 3 септември 2017 г.

Летни мерни единициЕдна чаена, пет супени лъжици, три кафени чаши, голяма купа и още куп изцапани чинии изчакват на чешмата да потече водата час по-скоро. Около тях се суетят на ситен наниз дузина мравки.
Във фруктиерата из крушите от вуйчо червиви диаграми описват грамове/калории.
Под празната камина дървоядите отмерват лятото на пясъчни часовници.Навън щурци с цикади се надпяват по нотна стълба от рекордни градуси. На хладно вътре мухите по прозореца са само беквокали.
На горния етаж молци изчезват от горещината през малки Черни дупки.

На двора някой пита дядо си: „Как паяците паяжините си метат?“. Аха да чуе отговора, но хваща в кепчето си пеперуда. Крилцата са с пъстървова окраска. Небето във вода се бъгва до безтегловност. Като далечен контрапункт една пчела пияна от жега пада под асмата и стряска гомнишарски бръмбар, който мигом крачетата скатава и се закръгля на дарадонка по числото Пи, търкулва се в посока към маркуча, а по веригата събития подплашен охлювът се скрива на спирала.
Цял ден на припек в плюс/минус безкрайност божа кравичка обича божа кравичка.
Привечер бълхи догонват стадото и залеза. По голите ръце бабунки от комар препъват вечерта, в която някой като светулка си играе без мярка с ключа на лампата. В тревата скакалецът изчислява дължината по височината на деня.
Калинка слага ТОЧКА.


Онези дни, в които честичко без ток, без ампери, без ватове, без омове, без всякакво съпротивление, без напрежение, без трансформатор Ум се превръща в Ом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...