събота, 5 август 2017 г.

ЛЕДЕН ЦИТРУСОВ ТАРТ

Ако не сте фен на гръцката Рецина, ви предлагам един коктейл, чрез който да преразгледате мнението си. В кана изсипете 500 мл. Рецина, 12 кубчета лед, стрък лавандула, индрише, розмарин, резенчета лимон, лайм, портокал, грейпфрут, лъжица боров мед. 
И ако вече сте оценили подобаващо смолистото кехлибарено вино в жегите, си направете  ЛЕДЕН ТАРТ, с пълнеж от цитрусово сорбе


За сорбето:

200 мл. Рецина, боров мед на вкус, сокът от едни портокал, един лайм, един грейпфрут, един лимон, листенце индрише, стръкче лавандула, стръкче розмарин, настъргана кора от лимон, лайм и портокал.
Оставете във фризера за около 4 часа, като от време на време бъркате, докато замръзне.Аз търсих по-зърнеста/цитрусова консистенция на сорбето и разбърках само веднъж.

За тарта: 

 
150 гр. кокосово масло, 200 мл. кокосово мляко, чаша и половина кокосово брашно, чаша и половина бяло брашно, щипка сол, ванилия, чаша  захар, 2 яйца, пакетче бакпулвер. До получаването на меко нелепкаво тесто, подходящо за обработка с вилици.
Разстелете внимателно с пръсти върху незалепваща тава и защипвайки крайчета от тестото с помощта на две вилици (както се веза питка), моделирайте тарт с форма на цитрус. Надупчете по-тънката част. Изпечете. Охладете, намажете дъното на триъгълните сепаренца с боров мед и ги напълнете с леденото сорбе.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...