сряда, 3 май 2017 г.

НатюрЕл


Докато картофите на дядо Даньо тихичко бълбукат в тенджерата на газовия котлон /вода, колкото да ги покрие/, от хартия за готвене си направете импровизирана чинийка и я сложете отгоре, директно върху тях. Метнете вътре филета сьомгова пъстърва и захлупете всичко с капака да покъкри още петнайсетина минути (ако е по-сериозна рибата). Само преди това застелете филето от двете страни с пресни листенца от градините на баба Лика и баба Роси: блитва, скрепелец, кочен, лобода, спанак, лапад, киселец, листа на кореноплодни разни, коприва, девесил, мащерка, джоджен, риган, градински чай, див лук и чесън див, маруля, магданоз, индрише, лавандула, мента, латинка, иглика, маточина, мурсалси чай, овчарска торбичка, глухарче, детелина, горска ягода, че и цвете орфеево, ако не ви е жал.
С пръсти после яжте, вън на двора и не мислете, защо Шопенхауер е рекъл, че умните хора не толкова търсят умишлено уединението, колкото избягват суетата, създавана от глупаците.
Ако няма риба, пробвайте със сирене...




Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...