четвъртък, 4 май 2017 г.

1/16 квадратни метра ябълков тарт


И разбърквате двата жълтъка с чашата захар, двете лъжици мед, лъжицата бъзов сироп и настърганото 70 гр. масло.
И сипвате към тях първата чаша брашно от лимец, половината лъжичка сода, канелата и пак бъркате.
И изсипвате кафената чашка бяло вино и разбърквате, и слагате и втората чаша лимец.
И добавяте толкова бяло бряшно, че да се заформи меко тесто, което да разточите върху хартия за печене.  И месите...
И с ръце разстилате на квадратен тарт и намазвате с мед, и редите отгоре плетеница от четири цвята ябълки - еднакви по големина квадрати, нарязани на тънки ивици.
И печете на 180 градуса.
 
 
И си търсите цъфнала ябълка, под която да седнете с приятели на кафе с кардамон и по 1/64-тинка квадратни метра сладкиш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...