събота, 22 април 2017 г.

Сирена супа



30 гр. масло, 2 равни лъжици бяло брашно, 500 мл. прясно мляко, 200 гр. натрошени козе сирене + 50 гр.  настърган пармезан, различни видове детелинки за апликация
* Ако искате да избегнете приликата с бешамела, заменете млякото с вода.
Запържете брашното в маслото. Отстранете сместа от котлона и оставете да изстине. Добавете в нея по малко от млякото до получаване на гладка каша. Разбъркайте с останалото мляко и ситно натрошеното сирене, след което върнете на котлона. При непрекъснато бъркане оставете супата да покъкри тихо. Разсипете по купички и априкирайте със свежи детелинки на същия бял фонов принцип, на който преди време тук украсихме една солена палачинкова торта:


и едни сандвичи



Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...