четвъртък, 20 април 2017 г.

Козуначен рецептурник

ванилов сладкиш, който сам говори за себе си
 РЕЦЕПТА
1 стар козунак
2 лъжици разтопено масло,
4 яйца,
1 бурбонска ванилия
1 чаша прясно мляко
1/2 чаша захар

С едно изречение: Залейте дъното на алуминиева тава за еднократна употреба с две лъжици разтопено масло, наръсете с малко захар, докато покриете навсякъде, после сложете в загрята на 180 градуса фурна до карамелизиране, след което извадете и застелете тавата плътно с козунака, предварително нарязан на филии, върху които изсипете сместа от добре разбърканите яйца, заедно с останалата захар, ванилията и прясното мляко и след като притиснете всичко с ръце и оставите да се напои добре за 15 минути, накрая запечете в печката.
Мара-подробност: Ако в козунака няма захаросани парченца портокалова кора, към съставките задължително настържете малко кора от пресен портокал. 
Относно рецептурника: Извадете готовия сладкиш от печката и внимателно го обърнете, после от изцяло хранителни продукти нагледно инкрустирайте по повърхността собственото му съдържание в мащаб 1:10:
1 мини козуначенце или 1 филия козунак 
4 половинки от пъдпъдъчи яйца,
1 бурбонска ванилия,
2 (козуначени) лъжички разтопено масло,
сипете прясно мляко в 1 "чаша" от 1/2 шоколадово яйце 
захар в 1/2 "чаша" от 1/2 шоколадово яйце.
Препоръчително: Рамкирайте рецептурника с венче от всякакви ядливи цветя: люляк, латинка, индрише, незабравки, теменужки, лавандула, жасмин, мента, мащерка, риган.
Най-ентусиазирано: Грабвайте сладкиша и бегом на кафе към някой заклет кулинар, който при почерпки не пропуска да разпита всички подробно за рецептите.
Важно: По пътя внимавайте да не разлеете прясното мляко.
Така де: Със заклетия кулинар си помълчете дружно на по чашка кафе и ванилов сладкиш-рецепта :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...