вторник, 18 април 2017 г.

Ементалка

Една лесна рецепта за пълнозърнеста пърленка с кашкавал в любопитен за децата формат.
От чаша и половина пълнозърнесто брашно, половин лъжичка мая, три лъжици зехтин, щипка сол и хладка вода замесете тесто. Още преди да е втасало, го разточете на правоъгълник, настържете отгоре 150 гр. сирене Еметал и накрая с помощта на малки чашки/рингове/капачки изрежете в него различни по големина дупки. Чак тогава оставете вече тестото да си втасва на топло и след около час го метнете на 150 градуса в загрятата печка.


Ако ви е леко/пролетно/свежо, след като извадите готовата пърленка, апликирайте цветчета люляк и иглика върху още топлия кашкавал, ако ли пък не, съсредоточете се над дупките...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...