вторник, 24 януари 2017 г.

ЗИМИДИ

Да, зимидите са гевречета от рода Симиди, но с малко по-зимни съставки като: боров мед и кедрови ядки, снежна вода.



300 гр брашно, мая 1/3 пакетче, кедрови ядки 30 грама, боров мед 3 лъжици, зехтин 6 лъжици, сол, чиста снежна вода до получаването на меко тесто.
Смесвате пресятото брашно, маята, една лъжица боров мед, зехтина, сол и водата със стайна температура до получаването на меко тесто. Оставяте на топло за час да встаса. Оформяте гевречета, всяко от които потапяте в разтвор от останалите две лъжици мед и малко вода, поръсвате отгоре, вместо в класическите сусамови семена, със счуканите кедрови ядки. Печете на 160 градуса върху хартия за печене.

С вкус на борова гора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...