понеделник, 23 януари 2017 г.

ЗИМЕЛЧЕТА

Както може би се досещате, зИмелчетата са хлебчета от рода Земелчета, само че с малко по-зимен вкус. Причината е в някои допълнителни съставки като: боров мед, снежна вода (вода от пресен сняг, събиран от клонките на високопланински борове) и свеж розмарин.


За 300 гр бяло брашно са ви необходими 3 лъжици боров мед, 6 супени лъжици зехтин, снежна вода със стайна температура (около една снежна топка), мая 1/3 пакетче, 20 иглички пресен розмарин (ситно накълцан), сол.
Месите до меко лепкаво тесто. Разделяте на равни части и с мокри ръце оформяте питки върху хартия за печене. Намазвате всяко хлебче отгоре с брашно и вода, за по-зимно-снежен вид  и прорязвате с нож. Изчаквате да втасат и печете на 180 градуса.
Хляб с вкус и аромат на борова гора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...