четвъртък, 5 януари 2017 г.

Водици

Магични зимни празници са тези дни - "Водици".
По повода черпя с един прозрачен "капков" десерт в четири агрегатни състояния


* "флуид" под формата на RAINDROP CAKE или WATER CAKE - магнетичен японски десерт:

Продукти: 500 мл планинска вода, лъжичка захар (подсладих с бъзов сироп, вместо със захар, ако нямате - сложете към захарта една ванилия в духа но общия бял вкус/мирис на десерта), 1 чаена лъжичка агар-агар.
Разбъ
ркайте. Да заври после за 2-3 мин. Оставете настрани за няколко часа в подходящи формички, от които да получите капковиден десерт. При сервиране може да подсладите с кленов сироп.

* "лед" под формата на замръзнала капка ЖАСМИНОВО СОРБЕ:
Продукти: 250 мл жасминов чай, 250 мл пелин, захар.
Охладете в подходящи форми за няколко часа във фризера.

* "вода и пара" под формата на ГОРЕЩ ЛИПОВ ЧАЙ
В 500 мл планинска вода сварете четири лъжички липов цвят за 1-2 мин. Подсладете с  акациев мед.

Сглобете елементите от всички агрегатни състояния на десерта и скоропостижно сервирайте. И не забравяйте, чаят трябва да е горещ до стелещ се отчетлив облак пара :)!
Споделете дегустацията с още някой, като полека се гмурнете заедно в цялата тази гора от усещания/аромати/вкусове. Може да бъде тихо/смешно/романтично/ъ!/бълбукащо - зависи както от общия ви стил, така и от моментното ви настроение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...