вторник, 13 декември 2016 г.

Тъкано хлебче от коноп и лен


Ленено и конопено тесто по дължина се редуват и така хлебче се тъче.

За лененото тесто:
голяма чаша бяло брашно,
две лъжици ленено брашно,
шест лъжици зехтин,
сол,
бакпулвер,
една лъжица мед,
охладен билков чай - до получаването на меко тесто.
Оформяте от тестото правоъгълник и с нож разрязвате по дължина на четири части.

За конопеното тесто:
голяма чаша бяло брашно,
две лъжици конопено брашно,
шест лъжици зехтин,
сол,
бакпулвер,
една лъжица мед,
охладен билков чай - до получаването на меко тесто.
Оформяте правоъгълник и с нож разрязвате по дължина на четири.

Намазвате всяка дълга "филийка" със зехтин и слепвате плътно, като редувате коноп и лен във формата на хляб. Печете на 180 градуса.


3 коментара:

  1. Интересно и много оригинално и вкусно.А какво е количеството на бакпулвера за всеки вид тесто ?
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. За двете теста общо използвах Backpulver mit Reinweistein/Бакпулвер с винен камък, на BIOVEGAN - 2/3 от опаковката, която е 17 гр.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ... приблизително по 6 грама за всяко тесто :)

      Изтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...