събота, 3 декември 2016 г.

Зимни рулца (театър на сенките)


Класическите ПРОЛЕТНИ РУЛЦА (във вариант без пържене накрая) са любими на семейството ми. И тъй като на трапезата ни все по-често присъстват моно вкусовете, съвсем закономерно се получи една интересна сезонна адаптация.
Както зимата е сезон аскет, така и тези доста пообрулени ЗИМНИ РУЛЦА в аналогична посока клонят - с клони от печени зеленчуци:



 
 
Всеки горски пейзаж се получи със собствен различен щрих и с изненадващо приятен вкус.
Принцип на приготвяне: Потапяте една оризова кора в топла вода до омекване, изваждате я, разстилате я върху светла чиния и подреждате отгоре зимен етюд от печени на фурна заленчуци. После запечатвате с втора мека кора.  Поднасяте всеки пейзаж персонално - чинията съвсем свободно позволява да бъде връчена във вертикален формат. Всеки си сгъва сам рулцето, поръсва със сусамово олио и соев сос и тества с бяло вино. Зеленчуците-пълнежи са предварително намазани със зехтин, разстлани върху хартия и запечени на фурна: стебла от магданоз, печена червена чушка, моркови.
Пробвайте и други горски пейзажи от иглолистни сенки на копър, широколистни гори от броколи или карфиол, бамбукова гора от праз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...