вторник, 15 ноември 2016 г.

Райски галет


"Човек не всякога е там, където е капата му. А при суматохата изобщо не може да се разбере под коя капа какво има."
         “Суматоха”  - Йордан Радичков


две чаши бяло брашно
50 гр масло
чаша мед
2 жълтъка
сокът от 1 портокал и 2 мандарини
сода
щипка сол
настъргана прясна куркума (колкото зарче)
шафран
За “пълнежа”:
2 райски ябълки, 1 мандарина, физалис
След изпичането използвайте звезден анасон за украса, може да замените са няколко зрънца карамфил.



Разточвате тестото и го премествате върху хартия за печене.
Подреждате плодовете като предварително оформяте с ринг еднакви кръгчета с естествения цветен мотив, който има райската ябълка при напречен срез. Загъвате навътре краищата на галета, наръсвате отгоре със захар и печете на 160 градуса.Времето за печене си е чиста аромотерапия за цялото семейство и прилежащите няколко съседски етажа от кооперацията ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...