вторник, 29 ноември 2016 г.

Коледен календар - броеница с 24 медени мъниста

...за обратно броене.

Постно тесто за меденки с брашно от лимец земесете.
Малко сок от ябълка сложете вътре.
Добавете коледни подправки - канела, кардамон, джинджифил.
И настъргана кора от портокал.
И всякакви ситно счукани ядки - бадеми, лешници, орехи.
Разточете тестото с дебелина около половин сантиметър и перфорирайте в него точки с диаметър около сантиметър и половина. С помощта на замба в центъра на всяка точка пробийте отвор с диаметър половин сантиметър.
Изпечете мънистата - по 24 броя за всяка броеница. Може да се застраховате с по 2-3 допълнителни бройки, за всеки случай.
Нанижете броениците на двойна панделка, която в двата края да завържете на фльонга.


Подарете всяка от броениците преди или на 1 декември.
Притежателите им ще имат персоналното удоволствие всеки ден от месец декември да си хапват по едно мънисто.
А когато броеницата свърши.... ИЗНЕНАДА!
КОЛЕДАТА Е ДОШЛА!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...