понеделник, 31 октомври 2016 г.

Лакомство и номер!

Две в едно...

И така... открийте сега разликите между двете картинки:Идеята всъщност е да спретнем едни анимирани/раздвижени мъфини:


В очакване на набезите на съседските деца,
заплашващи с дежурната реплика "Лакомство или номер?!",
преоблечени с всякакви там страховити костюми,
се наложи малко предварителна подготовка...
Решихме тази година да ги дупликираме с изненадващото: "И лакомство, и номер!"
За целта избушихме леко едни шоколадови мъфини и ги превърнахме в къртичини.


След като внимателно отстраните сърцевината на всяко кексче (почти до дъното), натрошете вътрешността в чинийка, намажете повърхността на мъфина с разтопен шоколад и потопете в трохите. Ще получите приятна на вид къпкейк купчинка, в която успешно може да се скрие по едно дребно плахо къртиче.
Къртичето ще бъде на клечка, за да може да се показва и крие, колкото си поиска... Най-добре сложете също малко шоколад и на дъното на всеки мъфин за по-добра здравина, тъй като, досещате се вече, основата при кошничката ще бъде пробита и през нея ще минава клечицата, за да имате контрол над движението на всяко животинчи.
В крайна сметка това ще бъдат НЕ кексчета, които плашат, а които СЕ плашат... Къртичето е изскочило навън, когато мъфинът е върху поставка, но щом посегнете и вдигнете сладкиша, то мигом се скрива в купчинката си. Натиснете ли с пръст клечката обаче то отново се показва от дупката.


За протокола - мъфините са с рожков, кафява захар, черен шоколад, червено цвекло, малко сироп от черен бъз, яйца, масло, брашно, бакпулвер и грис за по-рохка почвена текстура.

Това е. Отивам да избушвам тиква цигулка и да задушавам на пара дузина зелени тиквички, тип zucchini, които покрай празника също ще бъдат маскирани с фин карвинг.
А за лека нощ ще четем за пореден път приказката за тиквената фея Лилеми, разбира се.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...