петък, 28 октомври 2016 г.

МъХини



Продукти: две яйца, две чаши и половина сбор от различни брашна с преобладаване на пълнозърнесто (поне 70%), кефир чаена чашка, половин чаена лъжичка сода, сол или самардала, три -четири лъжици зехтин. Получавате рехаво лепкаво "тесто за мекици".

От хартия за печене си изрязвате кръгчета, смачквате ги хубаво и после във формата напасвате и изпъвате към основата кошнички. В тях с лъжица отсипвате от тестото, като се стараете да запазите пълнежа с възможно най-начупен естествен релеф. Препълвате хубаво мъфините. На повърхността на всеки един отсипвате по лъжица от мъхинската "глазура", която се състои от: добре пасирани 25 гр масло, 80 гр краве сирене, обелките от една краставица и 2 лъжици оризово брашно. Печете на 150 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...