вторник, 18 октомври 2016 г.

ХИЩНИ ВЕГАН ХЛЕБЧЕТА


Друго възможно име на тези тестени предвестници на празника на Вси светии би могло да бъде Пелменус Флайтрап, (словосъчетание от Venus Flytrap – прочутото насекомоядно растение и небезизвестните пелмени):


* Venus Flytrap насекомоядно растение, което за разлика от преживните животни, например, вместо да се брани - се храни  с досадните мухи, които се навъртат около него

Ще замесим едни на пръв поглед хрисими и безобидни растителни хлебчета (билкови отвън и с тесто и цвекло отвътре) и за ужас на крайните вегани баш в самия край на рецептата ще ги превърнем в месоядни.

За зеленото тесто на изцяло растителните хлебчета: 



Вси билки от градината на мама


200 гр бяло брашно, 
100 гр оризово брашно,
зехтин 6-7 лъжици, 
1/2 лъжичка сода, 
супена лъжица винен оцет, 
паста от пресни смлени билки (количество, колкото снежна топка с преобладаване на магданоз и копър),
малко вода
сол


*смилате билките със зехтина в блендера, смесвате всички останали продукти до получаването на средно твърдо тесто


За червеното тесто на изцяло растителните хлебчета:
 

200 гр бяло брашно
100 грама оризово брашно,
1/2 лъжичка сода,
цвекло с размер на снежна топка
3 лъжици червено вино
зехтин 6-7 лъжици
1 лъжица сок от черен бъз,
сол

*настъргвате цвеклото, смесвате всички останали продукти до получаване на меко тесто


челюсти, ченета и др. Halloween подобни...

Върху формички за пелмени от зеленото билково тесто оформяте съответстващи по големина кръгове с дебелина сантиметър, в средата поставяте топка от червеното тесто. 
Притваряте после формичките, без обаче да залепяте плътно, като вместо това притискате с пръсти самите капачета  към назъбената част на формичките, за да се получат характерните за цветето "зъбчета" и оставяте пелмените така  зяпнали "в готовност", в предварително загрятата фурна…
Печете на 200 градуса около 35 мин., преценете сами...
След като извадите, поднесете под носа на този растителен вид мариновани филенца аншоа и наблюдавайте внимателно, какво точно ще се случи…

*подходящи за бургери с всякакви пълнежи


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...