четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Листопаден чипс от кореноплодни



- Ще ядем листа за вечеря - закачам синчеца, а той поглежда към сервираната маса подозрително.
- Ама не искам листа, защо листа?
- Добре - не се отказвам аз – нека бъдат корени тогава?!
И така заедно хрускайки шумата шумно, тримата с баща му в стебла се превръщаме...


Есен. Всякакви там кореноплодни… репи (бели, черни, червени), цвекло, картофи (жълти, червени и лилави, ако намерите), батати, моркови и пащърнак, целина (алена и зелена), репички, земна ябълка, че даже хрян и джинджифил - за любителите на по-екстремни вкусове, с картофобелачката нарежете на тънки шайби, възможно най-равномерно. Бял и червен лук на полумесеци и чесън . Всички получени от корени люспици оваляйте хубаво със сол и зехтин. Цвеклото ще оцвети репите, нека. От всяко зеленчуково листче после с ножичка изрежете различно по форма листо. Подредете хербария върху хартия за печене и сложете на 200 градуса в печката. След 6-7 минутки обърнете листата и запечете отново - времето зависи основно от дебелината. Извадете чипса-шума и го подредете в прозрачна чиния, под която разстелете цветен принт от истински есенни листа.

Ask me - Bernard Weber, Suzy Lee

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...