неделя, 24 юли 2016 г.

Естество на пикника

Той да заклини бирата в реката, докато Тя подбере сянката.
Той да маринова месото, докато Тя натъкми постелката.
Той да разпали огън с кибрит направо от голи клечици, докато Тя наниже шишчетата.



Той да направи от дървата пламъци, от пламъците - жар, докато Тя оплете скарата от сурови клончета.



И дорде пукат шишчетата, Той да задигне праг от камъни в реката, Тя да постеле върху софрата покривката (от листата на обрулените за скарата клонки)...



А през цялото това време То, мокро до ушите, да си играе улисано на брега.

Реката да се понадигне полекичка и да изгаси сама огъня, докато тримата заедно си облизват пръстите.



Митът, че телешките шишчета са сухи, се развенчава много лесно с помощта на посочените оплетки, няколко чушки, маслини и кратък престой на жарта. 

За шишчетата: 
дълги тънки ленти телешко бонфиле или контрафиле, сол, черен пипер, зелени мариновани чушки, червени мариновани чушки, черни маслини без костилки

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...