вторник, 19 юли 2016 г.

Грънци от чушки


Като деца, вместо сладолед, си правехме фунийки от сурови чушки сиврия, пълни със сирене. В Гърция пък съм виждала група празнуващи хора по плажа да пият ципура не в еднократни чашки, а в такива от чушки. Ето още нещо в този дух...
За тестото: едно яйце, голяма чаена чаша бяло брашно, малко зехтин, голяма щипка сода, три лъжици козе кисело мляко, щипка сол. Замесвате с още брашно до получаването на тесто за хляб.
Върху хартия за печене оформяте с длани плоска кръгла питка с дебелина 1 см. Навивате отгоре чушките - колкото повече цветове, толкова по-добре.



Намазвате всичко леко със зехтин и премествате тестото, заедно с хартията, в подходяща за печене дълбока купа, така че да се образува паничка. Печете на 150 градуса, около 30 - 40 минути. Изваждате, изчаквате да изстине и отделяте от хартията.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...