събота, 16 юли 2016 г.

Хляб и сирене


Шест вида тесто си замесвате (на принципа: брашно + вода, зехтин, сол и бакпулвер).
Използвах (по три лъжици): пълнозърнесто/типово/лимец/ръжено/бяло/царевично брашно. Тъчете черга, като редувате фитили от всяко едно тесто.Мятате в печката и изпичате. Шест вида сирене си нарязвате на лентички. Използвах: бяло козе сирене, овчи кашкавал, билков кашкавал, меко домашно краве сирене Бор-Чвор, твърдо сирене Грана Падано, моцарела. Подреждате сиренцата напречно. Шест вида билки апликирате отгоре. Използвах: босилек, мащерка, мента, лимонова мащерка, розмарин, маточина.


 

Ако искате бургер, накрая може да захлупите сандвича отново с питка от фитили, този път редени по дължина. 
Най-удобно се хапва на квадратчета от шест фитила, карирани напречно с шестте  сирена (снимката най-горе).  
Чай от шест вида билки сварявате, с горски мед подслаждате, цвете в косите си забождате, до уши се нахилвате и с хляб и сирене мъжовете си на закуска подканвате…

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...