вторник, 28 юни 2016 г.

Здравословни понички

Сплескан като понички сорт праскови намерете.


Измийте ги и така, както са цели, с малък метален ринг отстранете костилките - те са малки и странно кръгли. Когато са добре узрели, плодовете са много сочни и сладки, с тънка ципа, която лесно се бели. Вие обаче не ги белете.

Оваляйте ги в захар, поставете ги върху хартия за печене и ги наръсете с шафранов зехтин. Загрявам зехтин на котлона и пускам вътре щипка шафран, изчаквам около минута, оставям настрани, колкото е възможно по-дълго и след като отстраня листенцата, ползвам мазнината.
Запечете прасковите на 200 градуса - вентилатор, около 25-30 минути. Те не се карамелизираха, както очаквах и каквато беше първоначалната ми идея, а само омекнаха, тъй като отделиха доста сок.
Извадете ги от фурната и ги обърнете с долната страна нагоре.
На този етап имате истински "понички", сиропирани в собствен сос. 
Може да поднесете така.


Вие обаче отстранете ципите и поставете прасковите във фризера.
Изчакайте поне час.
Когато "поничките" се заскрежат, те ще придобият матовия полиран вид на онези купешките с полупрозрачна коричка от тънка гланцова захарна глазура.
Извадете ги за минутка-две леко да се отпуснат и идва ред на класическите шарени поръски за понички, като за асортимент намажете и някои с кокосова сметана.
Бързо поднасяйте на деца и татковци:Мислех си, че съм открила Америка с последната снимка, но имам навика да си сверявам часовника. След като потърсих “healthy donuts”  в търсачката... мдаа, на шайби: superhealthykids.com 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...