събота, 23 април 2016 г.

Last Minute Offer: Венец от храстовидни


Това е сиропиран сладкиш с целувчена цветна глазура - две взаимноизключващи се сладкарски материи. Ето защо ще ги готвим поотделно и на по-късен етап ще ги напаснем в празничен венец.

Подготвяте си ядливи цветове от храсти: акация, рожков, люляк, жасмин. Измивате ги, подсушавате ги и ги наръсвате със захар.Разбивате два белтъка с десетина лъжици захар, три-четири лъжици оризово брашно и три-четири лъжици бял сусам, плюс маточина на прах и мента на прах. Разстилате върху хартия, около малък ринг, за да получите венец. Наръсвате цветовете от храстите:


Запичате на 120 градуса около 40 минути.
Изваждате, изчаквате да се охлади и отлепяте с ножче внимателно от хартията. Ако целувченото тесто е добре изпечено, това ще стане съвсем лесно.


Забърквате тесто за реване, в което за мазнина използвате задължително зехтин или както са го наричали нашите прабаби - "дървено масло". Изпичате, изчаквате да изстине и го изрязвате с големината на венеца. Сиропирате получения блат с чай от йерба мате и гравиола (дървета) на OSHEE, подсладен допълнително с бъзов сироп (храст). (Може и сок от бреза.)Монтирате отгоре целувчената глазура и изрязвате в средата с ринг реването-подложка, за да оформите венец от "храсти" и "дървета" за един от най-магичните празници - Цветница.
Хем сиропиран, хем с хрупкава коричка. Като цяло вкусът е доста ексцентричен, малко като парфюмиран, но пък по свой начин спечели симпатии дори след по-консервативни дегустатори.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...