вторник, 5 април 2016 г.

Брезови хлебчетаВтора публикация за деня... сигурен признак, че в кухнята ми е пролет. Началото на пролетта пък е моментът за събиране на брезов сок, много подходящ за детокс.

Две чаши и половина брашно от лимец, едно яйце, няколко лъжички зехтин, кафета чашка брезов сок, половин лъжичка сода, две лъжици кисело мляко, щипка сол, сирене - плочка, брашно от рожков за брезовите чертички.
Забърквате съставките и омесвате меко тесто. Разделяте на четири-пет късчета и оформяте правоъгълници дебели два-три сантиметра, половин педя широчина, педя дължина. С точилката разточвате всеки от тях само по средата:Намазвате средата с брезов сок и наръсвате със сирене. По външните крайчета набраздявате резки с клечка за зъби потопена в брашно от рожков - кашичка от рожков и вода.
Поръсвате отстрани и с малко брашно от лимец.Мятате на 180 градуса , докато сиренето за запече леко. Питките ще са по-вкусни, ако останат меки в средата и пухкави по края. Във вариант за  мъжове, които не постят, може да включите разни подобни:


Ако сте много влюбени, напишете с черна маслинова паста в средата нещо от рода на Х+М=LOVEНяма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...