сряда, 13 април 2016 г.

Лазаня с домашни кори от лимец, гауда, бяла риба и зеленчуци



За корите:
брашно от лимец (на мелници “Арчар”) - около две чаши и половина, 
три големи яйца, 
щипка сол

Брашното от лимец се пресява на фино и едро. По-едрите частички се отделят настрани. Фината купчинка се омесва с яйцата и солта до получаването на нелепкаво тесто за разточване. Разточвате върху набрашнена повърхност и изрязвате правоъгълници. 



Отделно задушавате в зехтин парченца от бялата риба и зеленчуците– грах, моркови, черита, царевица, див лук. 

Всяка кора лазаня трябва да премине за половин минутка през вряща вода. Настилате после корите, върху тях зеленчуците и рибата, отгоре сиренето Гауда на редове и накрая наръсвате всичко със зехтин и заливате със сос от 300 мл. мляко, което предварително завирате на котлона заедно с едрите частички лимец (при мен се получиха около четири лъжици)  + парченце масло, хубава щипка сол до сгъстяване. Печете на 200 градуса около 30 мин, до зачервяване. 


Ще се изненадате много приятно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...