вторник, 15 март 2016 г.

Пролетен кекс



Задушавате спанак и зелени подправки: мащерка, розмарин, босилек, риган, магданоз, копър, зелен лук, зелен чесън в малко зехтин. След като изстинат, към тях добавяте чаена чаша кисело мляко и половин чаша зехтин. В купа разбивате две яйца, смесвате със зеленилките и пресявате вътре две чаши бяло брашно, лъжичка сода, сол, натрошавате плочка сирене.
Три различни по големина формички за кекс "облицовате" с хартия за печене. Подреждате съответно рехави оградки от червено цвекло, моркови, тиквички -  не ги режете много тънко, ще се подвият. Разпределяте тестото и печете на 180 градуса.

Ако имате проблем с леко авангардната конструкция, може допълнително след изпичането да привържете оградите с подходящи цветни канапчета. 

Отгоре по напуканата повърхност на надигналия се кекс имитирайте поникнали пролетни стръкчета от използваните билки.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...