понеделник, 29 юни 2015 г.

По пътя - 2


За семейството ни пътуването отдавна е философия на живот.
Дори играчките на синчеца имат вълшебното свойство да ни пренасят съвсем неочаквано във времето и пространството. Миналата седмица, примерно, при една вечерна разходка след дъжда се озовахме буквално в 60-те:Да, Джулая наближава и ако се стягате за дълъг ПЪТ и ИЗГРЕВ, ето малко идеи за сандвичи по пътя.

" ПОД КАПАКА НА КОЛАТА" 

Първото предложение предполага приятната възможност да затоплите сандвичите при вдигнат капак на колата, направо върху работилия до преди малко двигател. Така "готвят" колеги на мъжа ми, които постоянно пътуват. Участвала съм в такъв бус-обяд и спокойно мога да кажа, че очарованието е неповторимо. Разбира се, в случая огромно значение си има самият колектив - а въпросният е безкрайно колоритен и пълен с настроение и дух :)


Подготовка: Принципът на самите сандвичи е да се изтърбушат хлебчета с различна основа: бяло, типово, маслиново. После да се запълнят със сирена, зеленчуци и разнообразни по вид парченца от средата на хлебчетата.  Разменете и капачетата:Сандвичите могат да се консумират направо така или да се затоплят леко на ал. фолио върху топлия двигател  – топените сирена ще реагират за минутки и ще се отпуснат.


ПЪЗЕЛ "МАРШРУТИ" 


Второто предложение е за принцеси, които изпичате предварително у дома. 
Основата е тостер филийка , а пълнежите са два:
- паста от черни маслини, смесена с настърган кашкавал 2:1, малко зехтин и риган (за пътя)
- микс от козе сирене, яйце, зеленчуци, копър и магданоз (за пейзажа около трасето).
*след като запечете сандвичите и извадите от фурната, оставете леко да поизстинат и апликирайте пунктира на бялата пресечна линия от топено сирене:


Принцесите са пъзел, който може да бъде подреден в зависимост от направлението, което ще поемете - така че разполагате с привилегията, сами да си изберете маршрута и траекторията, по които да ги хапнете.ДЖУЛАЙ ЗАКУСКА


 “Студен бюфет”:  пълнозърнеста кръгла филийка,  крема сирене с лук, зеленчуци:Лек път!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...