сряда, 10 юни 2015 г.

Зарган бонбонки


Дъъългооо билково готвене със стебла и риба...



Стебла:
целина,
киселец (в ролята на задължителната в случая лимонова трева)
девесил,
магданоз,
див лук
зелен чесън
див чесън,
зелен лук
копър

три големи заргана
зехтин,
лимон,
черен пипер, 
бяло вино,
морска сол



Изчистете зарганите от вътрешностите и люспичките.
Мариновайте ги в лимон, малко бяло вино, черен пипер и морска сол. 
Нарежете парчета лимон и напълнете рибите отвътре. Оставете ги така на хладно за по-дъъъългоооо време. Аз разполагах с три заргана, около 300 гр всеки. По-големите от тези са вече доста мазни, така че въпросните се явяват граничен размер за вкусен зарган.

Подгответе си дръжките от зеленилките. Най-добре ги натопете заедно на снопове (като цветя) в купа и ги измийте хубаво.
След като отстраните главите и опашките на рибите, преценете на колко парчета да нарежете заргана, така че да съответства на средния размер на зелените дръжки.
Нарежете си хартия за печене на правоъгълници с подходящ размер – по-големи от парчетата.
Разделете всеки сноп от билка на толкова части, колкото са парчетата от зарган.
Групирайте зеленилките така, че да имате сбор от всички за всяко парче.
После отстранете парчетата лимон от рибите, напълнете и обгърнете късчетата зарган с дръжчиците от билки, навийте хартиите и завинтете крайчетата като бонбони. 

*идеята за етапното представяне на рецептата накуп (макар и небрежно заснета с телефон, тъй като апаратът е задръстен с пясък) е вдъхновена от неповторимата Marina Ekroos (http://www.visualrecip.es/).

Оставете суровите бонбони да престоят по-дъъългооо, за да поемат от билките. Поне няколко часа. Сетне печете на 200 градуса, 20 минути.



А ако искате да си изпасете и зеленилките, печете повече от 30 мин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...