сряда, 6 май 2015 г.

Горско



Има много начини да почувстваш гората.


Да усетиш привечер пулса и между палеца и показалеца, след като си брал коприва през деня
По невнимание да стъпчеш мащерка/здравец с дълъг послемирис…



Да сбъркаш див джоджен с дива мента.
Да прокараш пръсти по пръстените/кората на старо дърво…



Да си изцапаш б(л)узата с малини/къпини/боровинки/ягоди.
Да приютиш с шепа туфа мъх… 



Да послушаш птиците/бръмбарите/мухичките/дъжда.
Да задържиш воблер в някой бързей… 



Постоянно да изгубваш/намираш пътечката.
Да пуснеш обратно балканката във вира…  





Да прочетеш внимателно гъбите/следите от лапички/билките/камъните в реката.

Да се протегнеш на поляна с премрежен поглед в короните/листата/облаците/естеството… 


 


Да се затънтиш.
Да не се открояваш, а да се слеееееееш... 

Зелени шишчета

Използвайте слабата жар след същинското барбекю, за да си направите горски шишчета от печени тиквички, печени чушки, печен пресен лук и пресен чесън.
Ако не си ги хапнете веднага, ги затворете още топли в стъклен буркан. Така за вечеря ще имате една чудесна гарнитура с аромат на гора или печена мешана салата, след като подправите със сол, оцет, зехтин, счукани орехи и свеж копър.


горски сметки :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...