понеделник, 18 май 2015 г.

Сангрия в друг формат

По тази рецепта, само че вместо с бели череши - с бял цвят от бъз, вместо с черни череши - с цвят от люляк, вместо с червени череши - с лимонова мащерка.
! Сангрията се състоя отново по време на бурята вчера - знам ли вече и аз, въобще мога ли да пия сангрия, без буря като фон :)))

Лимонът се разделя на кора и плод и се нарязва на малки късчета.
Сиропът от бъз позволява да замените канелената пръчица с щрих от шушулка ванилия...


* рецептата е за по-либерално настроени дегустатори, заради цветчетата :) Ако ви притеснява да си ги "изпасете", ги сложете на по-едри снопчета, за да ги извадите на по-късен етап.



Подредбата в самите  ледени близалки се случва сама, по време на замразяването.

Начини на консумиране:

а) н-а-п-р-а-в-о ТАКА:


б) или пък Т-А-К-А


* основата е траминер, концентриран сироп от бъз, лимон в съотношение 6:2:1
Комбинацията бяло вино - сироп от бъз е велика, особено на фона на меките парченца сърцевина от лимон. Малко водка може да добавите впоследствие, за по-серт ефект :)

Вдъхновена седмица ви пожелавам!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...