петък, 15 май 2015 г.

Пресни картофени половинки

Това е РЕЦЕПТАТА! за пресни картофки. Поне за нашето семейство.

Измивате картофките, разполовявате ги и ги инкрустирате с лице към тавата, която предварително намазвате с Омега-3 на Коста Доро.
Подреждате ги на мозайка:


Намазвате ги и отвън с мазнината - те лъсват като мокри камъчета:




Поставяте тавата в предварително затоплена на 200 градуса печка - смесен режим, на дъното на фурната. Може паралелно да пекнете нещо на по-горните нива.
След двайсетина и повече минутки (зависи от големината на картофите - тези са хипер дребнички) би трябвало да са готови. Най-добре все пак проверете някое картофче, дали се е запържило добре отдолу, преди да извадите, защото ако картоШките не се запекат добре, няма да можете да ги отделите лесно от тавата.






Хрупкаво-запържено-запечени отвън и меки вътре.
Изчакайте тавата малко да поизстине, за да ги обърнете по-лесно


Може да овкусите със сол, копър и чесън или соев сос и сирене.

Снимката по-горе  на морето с камъчетата ме върна много години назад на едно съкровено и неповторимо място:



"Камък" беше една от първите думички на синчеца, заедно с "капка", а също и "дим" . Светът отдавна вече е негов ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...