четвъртък, 14 май 2015 г.

Сьомгова натюр


Купувате цяла сьомгова пъстърва към килограм и половина. По магазините девинската май е малко по-вкусна от доспатската. Изчиствате я, измивате я хубаво, посолявате, наръсвате с лимон и черен пипер и слагате в голяма тава. Около нея разпръсвате зеленчуците възможно най-натюр (с дръжки, с коренчета, необелени). Поръсвате всичко със зехтин и посолявате. Печете 30 минути на 200 градуса в предварително затоплена фурна.


*последния път натюрът бе с тиквички, авокадо, зелени малки патладжанчета от сладко, цели бейби кисели краставички, аспержи (само те с предварително обелени дръжки и леко подкастрени), зелен фасул, зелен лук, лимонова мащерка и малко вино. Виното в случая присъства, за да обедини сладките патладжанчета и краставичките, иначе е напълно излишно. В цялата картинка може би липсва само щрих бамя.

Снимките бяха щракнати в крачка, гостите бяха по-ценните ;)

Много отдавна се чудя под каква по-красноречива форма да поднеса тук тази наша любима рецепта. Вариациите са безброй. Опитайте за начало с небелени разполовени морковчета, барабар с дръжките.

Изпробвано десетки пъти вкъщи и пак не ни омръзва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...