четвъртък, 30 април 2015 г.

mendl's мъфини




"Гранд хотел Будапеща" е от филмите, които ме изпълват с тих възторг и к-р-е-п-к-а вяра, че самоиронията и въображението някой ден хубавичко ще ощипят този свят и той ще вземе да се събуди от солидната си дрямка и претенция за истинност.

Естествено, че и моя милост трябваше да се яхне на световната кулинарна блог-вълна и да готви mendl’s кулички...



Предпочетох "собствен прочит" с конструкция от три размера солени мъфини и директно втъкан вътре "пълнеж" пушена риба. Всичко накуп - бързо, лесно, вкусно.  А освен това не бях готвила отдавна нещо "по същество", тоест "с риба" и съвсем сериозно започнах да се притеснявам, че ще загубя вярната си от толкова години рибоценяща аудитория :). 

За мъфините (три големини) забърках три яйца, чаша кисело мляко, чаша зехтин, лъжичка сода, две чаши брашно и чаша царевичен грис, морска сол и  една обезкостена пушена риба (около чаша и половина чисто месо). 
Преди да запека, отгоре украсих с нарязани на ситно перца зелен лук, овалян в зехтин.

Бонбонестите три размера кошнички за мъфини на точки с цвят сьомга бяха просто задължителни.


Всяка отделна кула сглобих със специално, много подходящо шишче, което промуших през средния размер мъфин.


Накрая финиширах с "черешка" от перли сьомга хайвер. 


Сготвено с намигане към красивите умове на Уес Андерсън и екип.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...