понеделник, 27 април 2015 г.

Cookies куклен театър - 2015Миналата година, покрай първия Първи юни на синчеца, си спретнахме съвсем истински домашен куклен театър - Cookies куклен театър - 2014 :


Тъй като сладките тогава донесоха празнично настроение и голяма забава, тази година репетициите на трупата започнаха с месец по-рано.
Актьорите се броят на пръстите на двете ръце:

1, 2, 3, 4, 5


6, 7, 8, 9, 10

Идеята е в процес на развитие и разбира се, има достатъчно време да се поизглади до празника. Предложението днес е нещо като "на прима виста" ;)


Трябват ви формички за фунийки.
Ако решите да разработите постановката по-отрано, замесете тесто за курабийки - то е по-трайно.
Направете някаква конструкция, така че да закрепите фунийките вертикални по време на печенето. Ползвах дървени шишчета и обърната наопаки решетка за задушаване на зеленчуци на скара.

Една част от фунийките навийте по класическия метод -  с лента от тесто. Една част нанижете като пръстенчета, една част просто заметнете като плащове, една част навийте от дебела нишка.  Най-отгоре набучете плътно и прецизно топчета за главите, можете да оформите дупчици предварително с широка клечка.Важно: фунийките трябва да са максимално изправени, за да не изпопадат топките по време на печенето. Да, има такава ГОЛЯМА вероятност, така че може би ще ви трябват повече репетиции (като във всеки добър театър). Ако се справите с това и получите поне десет кукли за пръстчета с осанка на клоуни, може да сте спокойни, че ще са със здрава конструкция. И от тестото зависи, разбира се, нека да не е от маслените, те са по-крехки.


Изпечете и охладете.
Намажете после плътно главичките на куклите и тук - там телцата (така че все пак да не скриете релефа) с разтопен на водна баня бял шоколад.
После облечете с шарени костюми  клоуните (цветен оризон, "M&M" начупени бонбонки, пръчици). Докато шоколадът не се е втвърдил, с  пръсти оформете малки островърхи шапчици от локум, оваляйте ги в цветни пръчици и ги закрепете върху главите. Сложете задължително и по един червен оризон за клоунски нос на всяко лице. Оставете в хладилника за няколко часа.
След като охладите шоколада, нарисувайте очи и усмивки. Ако нямате ядлив черен маркер и като мен не сте привърженик на сладкарските бои, пробвайте с нескафе, примерно или пък някакви подправки, още преди да се е втвърдил шоколадът (карамфил, бахар, звезден анасон, канела).

После запрятайте ръкави и въображение и измисляйте детски спектакъл на тема:  "Десетте малки клоунчета" :))))))))))Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...