вторник, 28 април 2015 г.

Селска печена каша




или по-точно Лесна каша от печени трохи...

За трохите:
Две чаши брашно се пресяват и смесват с половин лъжичка сода, пакетче меко масло, две лъжици мед, щипка сол и съвсем малко вода. 
Средно мекото тесто се оставя един час в хладилника. 
Изважда се и се натрошава в тава на едри трохи. 
Трохите се запичат във фурната на 150 градуса до порозовяване. 
След като изстинат,  се стриват на по-ситни. 

Получената полуготова каша се съхранява в стар стъклен буркан, метална кутия, хартиена кесия или памучна торбичка на сухо и проветриво място.

За кашата:
Когато решите, сипвате в тенджера студена вода, добавяте няколко лъжици от трохите и щипка сол. Завирате и оставяте да къкри на слаб котлон при постоянно разбъркване. 

Готовите порции поръсвате с пресен чесън, орехи и сирене.

За указателните табели, плашилото, оградите: 
тесто за хляб, солети, австрийски многозърнести сухари, черен чесън, белтък за слепване

За да намерите по-бързо пътя, 
следвайте табелите,
 зелено-бялата маркировка
и една сушена люта чушка на дувара:

брашно тип 500, сол, сода (надписът "сода" е в джоба на плашилото)
 
мед и масло
 
вода и орехи
 
чесън и сирене

Джиниъс ястие от типа на простичките изчистени селски евъргрийни ;) 

1 коментар:

  1. Нямам думи, за да изкажа възхищението си!
    Аз не чета рецептите, тях мога да намеря на много места. Аз гледам снимките и завиждам - на фантазията да се поднесе нещо обикновено по този красив начин.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...