вторник, 17 март 2015 г.

Разделно готвене на дроб и дробчета с дроби
½ кг свински черен дроб 
½ кг телешки черен дроб
½ кг пилешки дробчета (от представителите на семейство птици тук ще пренебрегнем леко почитаните в сектор "дроб" гъски и патици)
1/8 кг консервиран дроб от треска
½ кг агнешки черен дроб
½ лайм
5/6 лимон
7/8 глава лук
¼ кг масло
сметана 2/5 кг сметана

Сварявате дробовете. Пилешките за ¼ час, останалите за 2/3 час.

Надробявате всеки от сварените дробове (ползвах ренде) и посолявате.
Всяка отделна купчинка смесвате със сметана, като разпределяте сметаната в съотношение 1:1:1:1:1/16 (1/16 се отнася за дроба от треска)
Отделно в тиган запържвате маслото и задушавате добре лука заедно с няколко стръка мащерка и черен пипер и разпределяте в същото съотношение по купчинките.
Всяка купчинка пасирате самостоятелно с пасатор, като в нея изстисквате по 1/5 от лайма и 1/5 от лимона – да, нека дробът от треска бъде по-киселичък. За плътност и обем, освен собствения му сос, към дроба от треска може да добавите накрая и малко арабски кускус – 1/3 чаена чаша – трябва да престои поне час вътре, за да омекне. Ако искате да е по-пухкав пастетът, пасирате отново – аз оставих така.
Обозначавате всеки от пастетите със съответната буквичка с помощта на мащерка и прибирате да се охладят на студено поне за няколко часа.


В това време си спретвате една разделна питка от различни теста. Тази тук е съставена от част ръжено тесто/част лимец/част грахам/част типово/символична част тесто с бяло брашно (надписани са по метода с двете вилички). Други съставки в тестата под общ знаменател: мая, зехтин, сол, вода. 
Съединявате тестата в обща питка още преди да оставите настрани да втасат. 

След час на топло може да понагласите отново питката леко с ръце , ако се налага и чак тогава да пъхнете в предварително загрятата фурна. 

Накрая получавате пет пастета + пет вида хляб.Каничката червено вино, киселите краставички, дижонската горчица и лютите чушлета са задължителни, сварените домашни яйца – препоръчителни. 
От приборите сервирате само ножове, чаши и чинии, "друго ви не требе".

Полученото количество пастет е за цял отбор юнаци, така че разпределяте по бурканчета и е повече от задължително да зарадвате любими хора с пълен комплект.Идеално за вечеря, обяд, закуска, пикник сред боровете, сандвичи за риболов... Използвам повода, въпреки недодяланото бекселфи, да се изфукам с новия си камуфлаж :)


Мимикрии разни

Source: ‪#‎owls‬-only (o


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...