вторник, 31 март 2015 г.

За идеите и прозорците


Наскоро в някакъв блог прочетох следното (темата е "5 начина отново да подкарате блога си след празниците"), цитирам един от съветите:
Крадете умно: идеи от чужди блогове

Голяма спънка пред писането на нови материали е идеята, че трябва да напишете нещо абсолютно непознато и нечувано. Това често не е вярно. Много популярни блогове работят именно с идеята да рециклират/превеждат/обогатяват чуждо съдържание.
Наистина останах меко казано изумена, доколко днешните времена позволяват на някого да развява подобни плакати. На мода ли е краденето… и умната или красивата кражба е по-достойна, дядо попе!? Като автор на блог, който не търси непременно популярност и аплодисменти, усещам особен дискомфорт при афиширането на такива мисли.

Случвало се е авторски идеи на свежи хора да ме докоснат почти осезаемо, затова и вярвам в добрите енергии. Срещала съм и себични, и щедри автори. Разликата между едните и другите е, че първите си вярват, че създават и го правят на всякаква цена, а другите създават наистина.

Споделяйте източниците си на идеи, скъпи публикуващи. Освен че е приятно, подобни жестове ви отместват на крачка от собствената ви божественост или комерсиалност, което пък е крачка в посока към самите вас.

Следва веселяшка хрумка, представена в интернет пространството от една американка, която неуспешно се е опитала да намери първоизточника. Разбира се, това не и е попречило, вместо да я присвои/рециклира/прекрои, да сподели идеята със съответния респект към автора (http://www.nobiggie.net/pineapple-fruit-cup-easter-chicks/). Благодаря и на двамата за приятния момент да препредам енергията им нататък… 

Надзъртащото пиле...Реших да изпробвам  идеята върху

Седем нюанса жълти плодови желета:


- най-светлото е желе от компот захарно цвекло (долу, ляво)
- по-малко светлото е желето от компот от ананас
- следващото по нюанс е желе от компот от дюли
- следва желе от компот от праскови
- желе от портокали
- желе от компот от кайсии
- най-тъмното е желе от тиква рачел.

Готовите желета залепяте с капачета от прозрачно фолио, върху което с  маркер предварително вече сте нарисували любопитното пиле :) Нетърпеливо е явно хвъркатичкото, кога ще дойде Великден :)  или кога едно по-нетърпеливо от него дете ще отвори прозореца с малка лъжичка в ръка...

Good bye, март! 

* повече за авторката на мартеничките и други щедри вдъхновения - тук: http://malukindian.blogspot.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...