петък, 20 февруари 2015 г.

Морска лазаня с нори кори




Кори: 9 броя нори кори за суши
Пълнеж 1: Ориз за суши. 
Оризът се сварява и подправя по правилата на суши ориза. 
Общо количество за пет реда от лазанята – около две ГОЛЕМИ чаени чаши суров ориз.
Пълнеж 2: Скаридова риба филе. 
Мислех си, че името е търговски трик – но наистина вкусът и плътността на месото напомнят много на скаридовото. Скелетовата система пък е близка до тази на ледената риба, което прави обезкостяването бързо и лесно.
Сварявате на пара рибата, заедно с две-три кубчета замразен спанак. 
Обезкостявате, нарязвате на ситно, подправяте още с черен пипер, лимон, чесън и зехтин, черна кипърска морска сол.   
Количеството пълнеж за три реда от лазанята е килограм замразена скаридова риба филе.
Плетка: Кора нори с гланца надолу.. Ред ориз. Кора нори, пак с гланца надолу. Тънък ред риба. И после пак: ред нори, ред ориз, ред нори, ред риба.
Когато позиционирате всяка кора върху купчинката, имайте предвид, че се "степва" след овлажняване, така че винаги я центрирайте добре. Накрая застилате отгоре с кора нори, обърната с матовата страна навътре.



(добавено на 10 март 2016)
... вкъщи случайно пак сме на една вълна:

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...