понеделник, 19 януари 2015 г.

Ядки с ядки


Вчера станаха има-няма 6 години от първото ми виртуално манджорене, снимане и дърдорене, благодарение на едно специално пространство, каквото е http://forum.fishing-mania.com/. Този блог, например, е нещо като уединена вила в планината (край кристално езеро, разбира се), където временно си почивам. Парцелът ми там пък бе плод на друго доста по-екзотично приключение - островитянско, авантюристично и запленено от естеството.
Ще уважа виртуалните си корени и ще почерпя подобаващо с едно сладководно рибно мезе. 
Първата ми публикувана рецепта беше с шаран и сега: нека бъде шаран!

Шаранови ядки в хрупкава коричка от ядки

Което ще рече, панирани ядки от шаран, оваляни в счукани ядки.


Продукти:
слънчогледово олио
бяло брашно
едно яйце, соев сос, половин лъжичка дижонска горчица
ядки от мъжки шаран, сол, малко лимон, малко девесил, черен пипер
печени ядки – кашу, лешници, бадеми


Изчистените и обелени шаранови ядки се мариноват в сол, лимон, девесил и черен пипер. Овалват се в брашното. Потапят се в яйцето и накрая в ситно смлените ядки. Запържват се в дълбок малък съд с повечко олио (около 5-6 минутки). Пържене на риба, в което обаче отсъства миризмата на риба.
Живи и здрави! И наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...