вторник, 23 декември 2014 г.

Светли празници!



Да сме живи и здрави!
Да ви е обичащо и свободно ...останалото е суета!

 “Last minute” рецептата тази година:


ПРЕПОВТАРЯЩИ СЕ СЛАДКИ

*Преповтарянето се състои в това, че  
веднъж съставките участват в печен вариант,  
втори път - в суров.  



Забърквате с пасатор до кремообразна смес следните продукти: много фурми (обезкостени и меки – става нещо като маджун), пълнозърнест сусамов тахан (щедро), кокосова сметана (да има), мед (пчелен и боров), рожков(!), коледни подправки, прясно изцедени мандарина и портокал,  настърган пресен джинджифил, домашен сок от ябълки и сок от бъз, може други сушени плодове на дребни парченца, орехови ядки, ликьор от шипки или ром.
Разделяте сместа на две и в едната част добавяте брашно и малко сода, до получаване на меко тесто за разточване. Разточвате, нарязвате на някакви по-коледни форми и печете във фурната. Оставяте изпеченото тесто да изстине, след което го счуквате или натрошавате и смилате в блендер. Получените трохи смесвате с другата половина от кремообразната смес. Оформяте малки бонбонести топки, които оставяте в кутия да престоят поне ден.


 Уютна Коледа на всички!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...