вторник, 16 декември 2014 г.

Снежинки за закуска

Сандвич с диаметър 33 см.
Рецепта, представена наопаки (отзад напред):
 

* малка бяла дантелена хартиена салфетка - 21 см.*
* снежинка от зелев лист*
* шункова снежинка* (звучи малко идиотски)
* кашкавалена снежинка* В незалепващ тиган подреждате лентички, които застъпвате една за друга, оставяте на слаб огън с капак, докато лентичките се разтопят и съединят. Изнасяте тигана на студено. След като изстине отделяте снежинката.
*снежинка от белтък* Разбивате нежно един белтък, изсипвате го във фунийка с тънък процеп и рисувате съсъ снежинкообразна непрекъсната линия по предварително сгорещен тиган, леко намазан със зехтин. Запичате. Изнасяте на студено да изстине рязко. 
* тестена снежинка* Сгъвате голям кръгъл лист от ръчно точени кори за баница, както се сгъва хартиена снежинка. С формички за сладки изрязвате някакъв мотив. Пренасяте внимателно в тиган, разгъвате, намазвате със зехтин и наръсвате сирене. Запичате на 200 градуса няколко минутки. След като изстине, отделяте внимателно с притаен дъх и поставяте върху дантелената салфетка.
* голяма бяла дантелена хартиена салфетка - 34 см. диаметър*

Събуждате се и докато сте още в облаците, тествате сандвича, който бавно ви се разтапя в устата. Ако и вие не закусвате - поднесете го на някой друг :)
Снежинките са седем, така че нищо чудно да падат от седмото небе. Случва се по Коледа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...