понеделник, 27 октомври 2014 г.

GREEN ON




Кръстницата ми винаги държеше на плота в кухнята си два стъклени буркана от кисело мляко, пълни с вода -  в единия, натопена прясна китка копър, в другия – пресен магданоз. Два упорити букета, които сякаш така и не узнаха значението на думата ефимерност.


Напоследък правя нещо подобно, вместо да изхвърлям дори листата на репичките или морковите, ги потапям в буркани с вода – кратка свежест и приятен Робин-Худ-детайл в “работилницата ми”. 


Зимата често прибягвам до триковете на зеленилките.


Единият начин на употреба е зелено песто: смилам в блендера всякакви пресни подправки, шепа сурови тиквени семки, 1-2 пукани люти чушлета, зехтин от сушени домати, пресен сок от лимон и най-различни видове сол. Идеално за студени меса, дресинг към салати и паста, разбира се.

Още един уютен домашен грийн елемент: изворна вода с билки, лимон и ябълка. В кана нарязвам лимон и ябълка, накъсвам зелени билки и доливам с вода.  Цял ден се гмуркам в някакво почти екзотично усещане, докато си доливам в чашата. Въздейства като онези тв-ретро-кич-реклами с водопад в джунглата :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...