четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Пешеходни палачинкиСмес за палачинки или катми (две яйца, половин кофичка кисело мляко, сода, сол, брашно). Гъстота удобна едновременно и за разстилане с лъжичка, и за капване.
Незалепващ тиган.
Малко зехтин.
Умерено силен котлон.

Палачинки-стъпки в 8 стъпки.*Чудесно се разхождат върху течен шоколад, ягодови полета, черешови градини или медено-таханови настилки.

**Може да направите цветни стъпчици като добавите в тестото зеленчуково пюре - зелени (с грахово пюре), червени (с пюре от цвекло, доматено пюре), оранжеви ( с пюре от морков, пюре от тиква), тъмни (пюре от маслини).

Да крачиш пешком по света, като си подсвиркваш небрежно с уста — мигар може да има нещо по-красиво от това! И най-нехайно можеш да пъхнеш ръце в джобовете си и с най-нехаен вид да крачиш под небето. Облак смръщи чело, удари гръм и плисне дъжд, а ти вървиш пешком и си подсвиркваш небрежно с уста, нищо че са ти мокри ушите от дъжда. Виелица се свие и преспи вълчи вдига, а ти вървиш през преспите пешком, като си подсвиркваш най-небрежно — мигар може нещо по-красиво от това да се измисли. И ей я бледата зеленина, показва мълчаливо своя нос, пчела жужи по нацъфтелите ливади, а пешеходецът върви пеша между пчелите, тревата бавно се изправя подир петите му и цялото поле дъхти на билка. Дълбоко вдишва пешеходецът миризмите на младата трева и си подсвирква най-небрежно.

Йордан Радичков "Ние, врабчетата"


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...