вторник, 9 септември 2014 г.

Плодова пица в собствен сос


Продукти:
класическо тесто за пица, обогатено с едно яйце и разточено възможно най-тъничко
телешка кайма 500 гр, подправена със соев сос + къри + кимион + канела + едно яйце
тиква, предварително бланширана
една глава лук
една ябълка
една круша
пресни гъби пачи крак 500 гр и символично количество пресни коралки
кумкуати, цели плодчета 3-4

Тестото се разточва и се постила върху хартия за печене, отгоре се намазва каймата, върху нея парченцата тиква, ябълките крушите, лука, всичките гъби, накрая пак парченца ябълка и круша, кумкуатите, лук. Всички лекичко се наръсва с къри и канела.
Пече се на 200 градуса, по лична преценка.
Гъбите отделят завидно количество сос и пицата става като сиропирана - повече плюс, отколкото минус.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...