сряда, 27 август 2014 г.

ПРИНЦЕСИ с потекло


4 броя кралски принцеси с подчертано аристократично потекло и височайши характер.

На простоцарски език, както казваха в 13-тата  годеница на принца, това ще рече, че в тези принцеси няма случайни съставки: 

КРАЛСКИ скариди -12 броя техни превъзходителства,
синьо сирене КАСТЕЛО (castello=замък),
филийки хляб – 4 перфорации с ринга,
зелен лук - четири глави (за евентуално коронясване)
морска сол (нептунска), 
лимон (всяка принцеса трябва да е малко кисело-своенравна), 
зехтин (златен е на цвят), 
домат (дон Домат)
босилек и латинка (за гербова марка)

 


Скаридите се мариноват в сол, зехтин и лимон. Лукът се нарязва на ситно, част от зелените пера се оставят настрани. Останалият лук се смесва със сиренето. Четири филийки хляб се прорязват с помощта на кръгъл ринг. Намазват се със сиренето, дори отстрани. Страничните крайчета се овалват в останалия нарязан на ситно зелен лук. 


Отгоре се навиват по три изчистени скариди, домат, зехтин и хайде във фурната. Върху готовите изпечени знатни особи – отгоре стръкче босилек и листенце латинка.
Закономерно в приказките принцесите обикновено са три, но не и в тази:




ОЩЕ по-ИСТИНСКИ най-ИСТИНСКИ ПРИНЦЕСИ:

КИСЕЛО-ПИКАНТЕН ВАРИАНТ:

 Любима принцеса - Лей Чери от “Бърни Кълвача” на Том Робинс

Под стъклото имаше морска карта на Хавайските острови. Чаши от кафе и текила бяха оставили кръгли отпечатъци върху стъклото, влажни атоли в океан, обсипан с трохи. С пръстите, които не стискаха тоалетната хартия, Лей Чери очертаваше краищата на безименните рифове.

- Знаеш ли - каза тя най-накрая - ти ме караш да се чувствам добре от това, че съм принцеса. Повечето мъже, които съм познавала, са ме карали да се чувствам виновна. Те умираха от кикот, когато се споменаваше за красота, магически трикове и... какво друго каза, че символизира една принцеса?

- Магии, драматични поличби, лебеди, плуващи в рова около замъка, стръв за дракони...



СЛАДЪК ВАРИАНТ:
А в най-сладкия вълшебен вариант принцесите са точно такива:

http://lamartinia.tumblr.com/post/95752415842


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...