вторник, 19 август 2014 г.

"Хартиени" цветни бисквитки

Предлагам ви една хрупкава хрускава хрумка:


Като сладък чипс, като крънчи, като крекери...


Съставки на тестото: брашно от лимец, кафява захар, мед, пълнозърнест сусамов тахан, бъзов сироп (може да замените с прясно мляко), канела. Съотношенията смело могат да варират.
Свеж цвят от бъз за "глазурата".

Идеята е да направите паста, която да размажете възможно най-тънко върху хартия за печене. Консистенцията е близка до шпакловката :), може би една идея по-гъста.

С шпатула, нож или каквото имате под ръка, размазватее тестото върху хартията за печене. Отцеждате предварително накиснатите във вода и няколко капки лимон бъзови цветенца. Разстилате ги плътно върху тъничкия слой тесто. Отгоре намазвате с назехтинети ръце или четчица. Нареждате тавите в печката една над друга - функция вентилатор, 180 градуса. След няколко минутки, получавате меки "блатове". Изваждате от фурната. С метален ринг прорязвате изпеченото топло тесто. Връщате получените кръгчета обратно в печката и след две три минутки се усмихвате доволно към светлите бъзови цветчета, контрастиращи нежно върху тъмното тесто:

 

Техника, доближаваща се до тази на ръчно правената хартия с втъкани цветя:

http://bghandmade.com

Бисквитки - фин щрих към следобедното кафе/чай и със сигурност чудесна облицовка за някоя ванилова торта! 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...