четвъртък, 24 април 2014 г.

Имам блог

…ще стане вече почти година.
Отлагах го години, по много причини.Повечето разтоварващии и зареждащи неща в живота ми са продукт на нуждата да ги върша, без ясна цел, последователност, път - някак заради самото действие. Малко напук, малко на майтап. 

Не е фотографски, нито фууд такъв. По-скоро място за идеи. Снимам с телефон или сапунерка. Основен фон често е плотът в кухнята, масата в хола, тревата навън, реката. Тук почти не се срещат покривчици, ковьорчета, сребърни вилици, захарен фондан пък съвсем. Другите лични особености на творческите ми търсения ги има споделени в профила, който за една година не е особено четен – те са също така "важни”, разбира се.Тук пирува без рамки и теглилки въображението ми. Свободно, разностилно, малко разхвърляно, недодялано до натуралност, влюбено в естеството :)
Избрах да настаня блога си в тихо пространство - има си плюсове и минуси. Сред плюсовете е в по-тихата и неглижирана атмосфера. Сред минусите е уязвимостта - случва се вече няколко пъти да видя идеи, копирани от тук почти едно към едно в по-четени пространства, без посочен източник. Чувството е доста онемяващо, меко казано.


Там не ми се забатачва.
 


Повечето неща тук са следствие от свободясало желание да бъдеш такъв, какъвто си - без роля, поза, полза, одобрение.  Това е занаятчийско ателие, работилница в краен квартал.
Напоследък мястото става малко по-лично и някои от публикациите са с цел подреждане на отправни точки за семейните ни спомени – въздухът тенденциозно е по-камерен някак, но в същото време, надявам се, интересен, самобитен и различен.

 
Не популяризирам блога, няма фейсбук профил имам друго разбиране за връзките в света. Все пак бъдете сигурни, че усещам, кой идва тук и не мога да не се радвам, когато се отбивате. 

Още нещо, мъничък и съществен повод, за го има блога, беше и появата на синчеца, който естествно е по-стар от него :), по-опитен и има на какво да ни научи...
Важно: Да внимавам блогът да не става лична трибуна, стимул за мен или криво огледало.*за авторката на илюстрациите ще споделя малко по-нататък (чакам си оригинала).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...