понеделник, 7 април 2014 г.

Вкусна декорацияСлед като  за втори път попихме от заряда на "Trout Union Cup Bulgariaи се потопихме в атмосферата край река Чая, ми се наложи да пия един топъл чай за сгряване днес.
Човек никога не знае накъде ще му избие вдъхновението. Тъй като почти нямам глас, не мога много да разкажа за състезанието, но пък за сметка на това ще пробвам да разтягам локуми по друг начин…

Не харесвам сладкарския фондан. Не ми е вкусен. Добрата новина е, че му намерих добър заместител. Предлагам ви симпатична локумена украса за чинии. Идеята става, разбира се, и за торти, сладки,  дори и малки великденски яйца за декорация.

Набавяте си различни по цвят локуми.


Докато се точи и меси, локумът трябва постоянно да се “подхранва” с пудра захар, за да не залепва. Лесно се разточва с помощта на стъклена чаша, овалвана периодично пак в пудрата захар.


Формичките също потапяйте в пудра захар, преди да изрежете "сладките".

Ако навлажните долната част на всяка изрязана готова локумена формичка, тя ще прилепне плътно към чинията. Най-удачно ще е да ползвате едноцветни чинии. А защо не и чаши…


Шарено предложение за Цветница. Предполагам, ще е излишно да споменавам, че чаят задължително и абсолютно ще трябва да е от цветя :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...