понеделник, 24 февруари 2014 г.

МАЛКА ФРЕНСКА РЕВОЛЮЦИЯ с Бети



Тя е истински кулинарен артист. А последната и рецепта си е направо революционна:






Цялостна идея, форма, цвят, композиция, съчетани с деликатност, усет, въображение, нежност, заряд.

Докосна ме тази приказна макаронена интерпретация, въпреки че съм на много пъти "Вие" с френските макарони и с голяма част от сладкишите въобще. Заради оригиналността и лаконичността на детайла, може би. Има ли значение, защо... Просто съвсем спонтанно ми се прииска по някакъв начин да споделя мига и се изкуших да ползвам поне изразната форма. Нещо като да изпиеш чаша вино с някого по телефона.






Тук, естествено, всичко се премоделира чисто графично в солен вариант и то с почти задължителната за блога риба.

Вместо френски макарони – триъгълни, поотделно оформени питки (отгоре - ръжени, отдолу - пълнозърнести).
По средата - пълнеж от зеленчуци и риба тон.
Няма и помен от концепция, дизайн или стил - само намигване и едно: "Наздраве, Бети!" по мой си начин :)

1 коментар:

  1. Благодаря за споделения миг! Много ми допадна солената ти графична интерпретация! Радвам се че сьм вдьхновила една поетеса с кулинарни уклони!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...