неделя, 23 февруари 2014 г.

Чорба от сушени манатарки



Любимият дъжд. Цяла нощ като гъба се ослушвам за него. 
Екстра предпоставка за уют.


блокче хубаво масло
шепа сушени манатарки
пет-шест лъжици трахана
две чаени чаши прясно мляко
две чаени чаши вода
сол, риган, букет от пипери
няколко печени лешника или пресен чесън





Маслото се препържва леко.
Залива се с водата и млекото. Щипка сол.
Прибавят се гъбите. След като заври, се изсипва дъждецът от траханата. Разбърква се внимателно. Супата се оставя да къкри на слаб котлон около 25 -30 минути.
Черен пипер и риган.
Отгоре се накълцват печените лешници. Ако искате супата с по-пролетен вкус, заменете лешниците с наситнен пресен чесън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...